Lúpežné prepadnutie Poliaka v Zborove. Dopravná nehoda so smrteľným následkom v Jánovciach.

22.06.2008 Celý región

Lúpežné prepadnutie Poliaka v Zborove: Bardejovskí policajti v priebehu niekoľkých hodín vypátrali, zadržali a obvinili dvoch mladých mužov zo Zborova ( 22 ročného Martina M. a 17 ročného mladistvého Stanislava B. ) z ...
Lúpež spáchali na 18 ročnom mladíkovi z Poľskej republiky, ktorý predával v sobotu, 21.6.2008 v čase okolo 06.45 h v obci Zborov jahody.
Obidvaja obvinení sa predávajúcemu pred jeho stánkom vyhrážali, že ak im nevydá peniaze aj jahody, ktoré mal ešte pri sebe, tak ho zbijú. Svoje hrozby niekoľkokrát zopakovali a gestami naznačovali na oblasť krku, že ho zadusia.
Mladík im zo strachu o svoj život a zdravie vydal 200. - Sk, ako aj bližšie nezistené množstvo jahôd, čím mu bola spôsobená škoda vo výške 340. - Sk. Ešte v sobotu vyšetrovateľ začal trestné stíhanie a vzniesol páchateľom obvinenie pre zločin lúpeže formou spolupáchateľstva. Obvinení sú stíhaní na slobode.

Dopravná nehoda so smrteľným následkom:
V sobotu 21.6.2008 o 16.25 hod. došlo na ceste v obci Jánovce, okr. Poprad k zrážke 6 ročného chodca z Jánoviec – Machaloviec osobným autom SEAT Alhambra s Gelnickým evidenčným číslom, ktoré viedol 35 ročný vodič z Košíc
Vodič jazdil smerom z Levoče do Popradu, pričom v Jánovciach v kilometri 616,80 pravou prednou časťou vozidla zachytil a zrazil miestneho chlapca, ktorý v tom čase prebiehal cez hlavnú cestu, z ľavej strany na pravú, mimo priechodu pre chodcov.
Pri dopravnej nehode utrpel chlapec mnohopočetné poranenia, následkom ktorých na mieste dopravnej nehody podľahol. Pre majiteľku auta, vznikla škoda odhadnutá na sumu 50.000. - Sk. Policajti požitie alkoholických nápojov u vodiča vykonanou dychovou skúškou prístrojom Dräger nezistili. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví s následkom smrti . Príčina a miera zavinenia tejto dopravnej nehody je predmetom vyšetrovania Popradských policajtov.
 

Vyberte región

mark